hoď ma hore
Milí diskutujúci. Pri diskutovaní prosím: 1. nepridávaj jednoslovné témy / 2. nepridávaj uražlivé alebo vulgárne komentáre. Ak tieto pravidlá nedodržíš, tvoja téma pravdepodobne skončí v koši. Príjemné diskutovanie :)
Robíte si domáci chlieb
príspevkov 35 |
zobrazení 14 |
posledná zmena 11.2.2011 20:54
|
1
|
Jedli ste domáci chlieb?
Robí si niekto chlieb doma?
Doma si pečiem chlieb zo špaldovej múky v automatickej pekárničke už 3 roky a nedám na neho dopustiť je vynikajúci, celozrnný tmavý a podľa mojej chuti, s oregánom alebo s ďumbierom(zázvorom) ...mňam, je to iný chlieb ako v obchode.
|
 |
|
2
|
|
1. mamaleone 22.01.2011, 08:19
Jedli ste domáci chlieb?
Robí si niekto chlieb doma?
Doma si pečiem chlieb zo špaldovej múky v automatickej pekárničke už 3 roky a nedám na neho dopustiť je vynikajúci, celozrnný tmavý a podľa mojej chuti, s oregánom alebo s ďumbierom(zázvorom) ...mňam, je to iný chlieb ako v obchode.
▲
22.01.2011, 08:34
|
mne chutí aj ten z obchodu 
|
 |
|
3
|
|
2. 22.01.2011, 08:34
mne chutí aj ten z obchodu 
▲
22.01.2011, 08:56
|
To netvrdím že je zlý, že by nechutil, keď do neho pridávajú ochucovadlá tak musí chutiť aby ho predali, chleba ktorý zostane v regálu je nanič chleba, ale chleba z bielej múky je pre organizmus nevhodný, obsahuje hodne lepku a to je to zlé čo spôsobuje zakyselenie organizmu a následne ďalšie ťažkosti.
|
 |
|
6
|
|
3. mamaleone 22.01.2011, 08:56
To netvrdím že je zlý, že by nechutil, keď do neho pridávajú ochucovadlá tak musí chutiť aby ho predali, chleba ktorý zostane v regálu je nanič chleba, ale chleba z bielej múky je pre organizmus nevhodný, obsahuje hodne lepku a to je to zlé čo spôsobuje zakyselenie organizmu a následne ďalšie ťažkosti.
▲
22.01.2011, 10:04
|
ja som na bielom vysratala a som uplne normalna.
kazdy musi sam zvazit co mu a v akom mnozstve este prospieva a co nie.
|
 |
|
7
|
|
6. dorota 22.01.2011, 10:04
ja som na bielom vysratala a som uplne normalna.
kazdy musi sam zvazit co mu a v akom mnozstve este prospieva a co nie.
▲
22.01.2011, 10:13
|
co si z neho?? vysratala?? a si normalna?? Neveriiim 🙂))
|
 |
|
11
|
|
6. dorota 22.01.2011, 10:04
ja som na bielom vysratala a som uplne normalna.
kazdy musi sam zvazit co mu a v akom mnozstve este prospieva a co nie.
▲
22.01.2011, 10:48
|
S bielej pšeničnej múky ,,môže" vzniknúť celiakia to preto že tam je lepok (gluten) lekári predpokladajú že ide o vrodenu genetickú podmienenú poruchu metabolizmu s narušenou aktivitou enzýmov odbúravajúcich lepok. To je teória ale je ešte množtvo príčin prečo vzniká celiakia, prečo by som mal byť v ohrození zdravia keď nemusím!
|
 |
|
12
|
|
11. mamaleone 22.01.2011, 10:48
S bielej pšeničnej múky ,,môže" vzniknúť celiakia to preto že tam je lepok (gluten) lekári predpokladajú že ide o vrodenu genetickú podmienenú poruchu metabolizmu s narušenou aktivitou enzýmov odbúravajúcich lepok. To je teória ale je ešte množtvo príčin prečo vzniká celiakia, prečo by som mal byť v ohrození zdravia keď nemusím!
▲
22.01.2011, 10:50
|
ale ono to neni tak hrozne ako tu pisete. Hlavne majte zdrave myslienky.
|
 |
|
17
|
|
12. 22.01.2011, 10:50
ale ono to neni tak hrozne ako tu pisete. Hlavne majte zdrave myslienky.
▲
22.01.2011, 13:10
|
veru, lebo za chvíľu by sme sa mohli ísť pásť..)
|
 |
|
30
|
|
1. mamaleone 22.01.2011, 08:19
Jedli ste domáci chlieb?
Robí si niekto chlieb doma?
Doma si pečiem chlieb zo špaldovej múky v automatickej pekárničke už 3 roky a nedám na neho dopustiť je vynikajúci, celozrnný tmavý a podľa mojej chuti, s oregánom alebo s ďumbierom(zázvorom) ...mňam, je to iný chlieb ako v obchode.
▲
22.01.2011, 20:22
|
Ja čakám kedy to začne robiť Janka a že budem cez to sklo chitať.
|
 |
|
31
|
|
30. 22.01.2011, 20:22
Ja čakám kedy to začne robiť Janka a že budem cez to sklo chitať.
▲
22.01.2011, 20:43
|
Janka ahoj. Hodiš po mne ten chlieb jeden cez sklo keď ich začneš robiť? 
|
 |
|
32
|
|
31. 22.01.2011, 20:43
Janka ahoj. Hodiš po mne ten chlieb jeden cez sklo keď ich začneš robiť? 
▲
22.01.2011, 20:47
|
Janka ďakujem. A čo za ten chlebík?
|
 |
|
33
|
|
32. 22.01.2011, 20:47
Janka ďakujem. A čo za ten chlebík?
▲
22.01.2011, 20:50
|
..ale Veronika🙂niccccc....len sa ho musim naucit robit 🙂))..
|
 |
|
4
|
ja by som aj robila kebyze mame ten pristroj na robenie chleba..ale taktiez mi chuti aj z obchodu 🙂
|
 |
|
5
|
ale mortis ved sa da aj bez pekarne , ale ta je super lebo paradne vymiesi cesto. to je to co mne nejde moc :D
|
 |
|
8
|
Vlastnorucne som to uz robil, je urcite chutnejsí nez z obchodu- asi vo vyrobniych davaju do neho nie vsetko co maju.
|
 |
|
16
|
|
8. ranexil 22.01.2011, 10:21
Vlastnorucne som to uz robil, je urcite chutnejsí nez z obchodu- asi vo vyrobniych davaju do neho nie vsetko co maju.
▲
22.01.2011, 13:02
|
Pre začiatočníkov existuje kniha domáca pekáreň je tam 300 receptov na chleby a pečivo , vymiesim cesto v pekárničke a v rúre upečiem bagety aj celozrnný sendvič na vegachlebíčky
|
 |
|
9
|
v obchode sa do bieleho chleba pridávajú kdeaké dochucovadlá, kypridlá , pozrite sa na maďarský chlieb je vysoký chutný a je ľahký, prečo? lebo do neho trepú kdejaké gebuziny aby chutil a vyzeral dokonale on je aj chutný ale nutrične sa vôbec nemôže rovnať k tmavému celozrnnému, u nás tmavý chleba nieje s tmavej muky, ale pridávajú do neho karamel aby bol tmavý a tak aj chutný ale už jeho kvalita je podradná a o zdravej výžive už ani nehovorím lebo je tam pálený cukor a je z bielej múky.
|
 |
|
10
|
kurna , musim si ist druhu pekaren kupit a tu uz nedam nikomu :D
|
 |
|
13
|
|
10. dorota 22.01.2011, 10:39
kurna , musim si ist druhu pekaren kupit a tu uz nedam nikomu :D
▲
22.01.2011, 10:53
|
To nie je iba chleba ale aj múčne výrobky , špaldová múka ,ktorá obsahuje menej lepku a ktorá je celozrnná chutí po orieškoch inak ako biela, halušky sú iné ale o to lepšie.
|
 |
|
14
|
Nestaci klasicky sporak, naco pekarnicka?
Chcelo by to napiect aj tak aj tak, a potom spravit ochutnavku.
|
 |
|
15
|
P. S. To chce stretavku fora spojenu s kostovkou vasich specialit, ja samozrejme budem kostovat, a vy budete piect! 
|
 |
|
18
|
všetkých čo poznám a po čase pekárničku odložili.. 
|
 |
|
19
|
Tajomstvo kvality peciva spociva na vode...toto nevie temer nikto, okrem rakusanov, ako sa zdá. Videl som dok. film o vode a jej vlastnostiych a tam bolo ukazane, ako sa spravaju kvasnice s roznymi druhmi vody. Take nadychane , lahke pecivo a zaroven chrumkave s polovicnym podielom kvasníc nez je tomu bezne pri normalnej vode sa docieluje upravou vody, ale nie chemickou, ale energetickou. Nikto nevie presne ako to funguje, ale robí sa to nejakym zariadením, ktoré je rozsirene v mnohych pekarnach v A. neusadza sa vapnik v rurach, a voda ma inu chut- zivsiu.
|
 |
|
24
|
|
19. ranexil 22.01.2011, 13:22
Tajomstvo kvality peciva spociva na vode...toto nevie temer nikto, okrem rakusanov, ako sa zdá. Videl som dok. film o vode a jej vlastnostiych a tam bolo ukazane, ako sa spravaju kvasnice s roznymi druhmi vody. Take nadychane , lahke pecivo a zaroven chrumkave s polovicnym podielom kvasníc nez je tomu bezne pri normalnej vode sa docieluje upravou vody, ale nie chemickou, ale energetickou. Nikto nevie presne ako to funguje, ale robí sa to nejakym zariadením, ktoré je rozsirene v mnohych pekarnach...
▲
22.01.2011, 15:01
|
Súhlasím že voda je dôležitá , ja mám filter na vodu reverznú osmozu , možno aj preto je chleba tak dobrý.
|
 |
|
26
|
|
24. mamaleone 22.01.2011, 15:01
Súhlasím že voda je dôležitá , ja mám filter na vodu reverznú osmozu , možno aj preto je chleba tak dobrý.
▲
22.01.2011, 15:06
|
Aj Jacko chodil s ruskou na nose aby sa vyhybal skodlivinam a kde je ted?? Treba byvat v azbestovych bytoch, pit chlorovanu vodu a jast oziarenu a geneticky upravenu stravu. Nebudte fajnovy....ved clovek si zvykne na vselico :DD
|
 |
|
29
|
|
26. 22.01.2011, 15:06
Aj Jacko chodil s ruskou na nose aby sa vyhybal skodlivinam a kde je ted?? Treba byvat v azbestovych bytoch, pit chlorovanu vodu a jast oziarenu a geneticky upravenu stravu. Nebudte fajnovy....ved clovek si zvykne na vselico :DD
▲
22.01.2011, 16:16
|
Každý je strojcom svojho osudu...potom sa pýta prečo práve ja !
|
 |
|
28
|
|
19. ranexil 22.01.2011, 13:22
Tajomstvo kvality peciva spociva na vode...toto nevie temer nikto, okrem rakusanov, ako sa zdá. Videl som dok. film o vode a jej vlastnostiych a tam bolo ukazane, ako sa spravaju kvasnice s roznymi druhmi vody. Take nadychane , lahke pecivo a zaroven chrumkave s polovicnym podielom kvasníc nez je tomu bezne pri normalnej vode sa docieluje upravou vody, ale nie chemickou, ale energetickou. Nikto nevie presne ako to funguje, ale robí sa to nejakym zariadením, ktoré je rozsirene v mnohych pekarnach...
▲
22.01.2011, 16:11
|
Co voda, ale vodka! Chlieb z vodky, to by bolo! 
|
 |
|
20
|
Petrana toto je kvantova fyzika !!! pri pecení -vdaka vode.
|
 |
|
22
|
|
20. ranexil 22.01.2011, 13:23
Petrana toto je kvantova fyzika !!! pri pecení -vdaka vode.
▲
22.01.2011, 13:28
|
...nesúhlasím, všetko je kvantová fyzika, a nič, len kavantová fyzika!!!  Keď varíš s láskou, vtedy má jedlo čarovnú moc.  ( A nesmieš sa zabudnúť pomodliť! Ďakujeme ti Bože za tieto dary, ktoré...)
|
 |
|
25
|
|
22. 22.01.2011, 13:28
...nesúhlasím, všetko je kvantová fyzika, a nič, len kavantová fyzika!!! Keď varíš s láskou, vtedy má jedlo čarovnú moc. ( A nesmieš sa zabudnúť pomodliť! Ďakujeme ti Bože za tieto dary, ktoré...)
▲
22.01.2011, 15:05
|
Môžem s tebou súhlasiť v tom že jedlo sa má robiť s láskou, potom sa s láskou je, tak je aj efekt toho jedla pozitívny, ale že by v tom mal prsty boh...hmmm to sa mi nechce veriť , veď to robím ja a nie niečo nadprirodzené.
|
 |
|
21
|
Tiez sa zistilo, ze jedlo je priamo závisle na tom, kto ho robí. Ak to iste urobia dvaja ludia nebude to to iste napriek dokonale presnej zhode ingrediencií- toto spociva porave na energo-informacnom p=repojení kazdeho z nas s tým co robíme.
|
 |
|
23
|
Ste mi tu narobili chute, idem si upiecť chleba. 
|
 |
|
27
|
na dobrý chlieb netreba hneď pekáreň :-) robievala som klasický zemiakový v rúre hlavne v zimnom období po večeroch,kedy cesto lepšie kyslo a ja som sa dostatočne vymazlila s hmotou,ktorej rástla kvalita.Teraz som pohodlnejšia,mám pekáreň,natankujem suroviny,stisnem gombík a finíto.Zapípanie a vôňa ma upzorní,kedy vybrať chlebík z piecky.
|
 |
|
35
|
Kontesa si ho tiež pečie a je dobrý a voňavo chrumkavý 
|
 |
|
|
prevádzkuje diskusneforum.sk
kontaktuj správcu diskusného fóra
vytvoril dzI/O 2023 - 2025
verzia : 1.05 ( 27.4.2024 1:45 )
veľkosť : 159 187 B
vygenerované za : 0.054 s
unikátne zobrazenia tém : 567 190
unikátne zobrazenia blogov : 5 205
táto stránka musí používať koláčiky, aby mohla fungovať...
|
možnosti :
hlavná stránka
nastavenia
blogy
todo
hľadanie :
blog dňa :
odkaz Ďakujem ti náš Stvoriteľ, chcem byť s Tebou večný priateľ, ty's život si nám podaroval, potom si sa kdesi schoval. Milujem Ťa milý Bože, nechcem s Tebou byť na nože. Moja vôľa snáď pom...
citát dňa :
Keď sa budeš cítiť najhoršie, tak si spomeň, že aj tá najhoršia hodina má iba 60 minút.
|