none dzio.sk
nový "Jeruzalem"
sk
|
en
|
tT

Lipkang - diskusné fórum

pre správne fungovanie tejto stránky, potrebujem používať cookies...

Téma : Pôsobenie ducha v človeku. :)

none
Keď sa Gilgameš priatelil s Enkiduom.
Lemmy, včera
ako odpoveď na...
none
Často.
Lemmy, včera
ako odpoveď na...
none
Asi som to nečítal. Je tam niekde priamo aj spomenuté slovo "svedomie"?
era, včera
ako odpoveď na...
none
Unuma Eliš a Epos o Gilgamešovi.
Lemmy, včera
ako odpoveď na...
none
Aké sumerské dokumenty by o tom svedčili?
era, včera
ako odpoveď na...
none
Sumeri, a už aj pred nimi.
Lemmy, včera
ako odpoveď na...
none
Skôr by som to tipoval na starých Grékov, ale ktovie.
era, včera
ako odpoveď na...
none
A svedomie, je vraj židovský vynález.
Attis, včera
ako odpoveď na...
none
Duša je ľudský výmysel, preto vznikajú také trápne otázky.
Lemmy, včera
ako odpoveď na...
none
Ak duša prichádza z prostredia, kde nie je priestor, kde nie je čas, kde nie je žiaden hmotný svet, žiaden vzduch, voda, žiadna hlasivkami vydávaná reč... tak potom ako vznikli všetky základné ľudské schopnosti, ktorým sa človek učí v detskom veku? 😉
J.Tull, včera
ako odpoveď na...
none
Ak vezmeme do úvahy, že duša prichádza z prostredia, kde nie je priestor, kde nie je čas, kde nie je žiaden hmotný svet, žiaden vzduch, voda, žiadna hlasivkami vydávaná reč a že všetky základné ľudské schopnosti sa dieťa učí v prvom, predškolskom, období napodobovaním, tak sa napokon ani niet čomu čudovať.
era, včera
ako odpoveď na...
none
Hmmm... tak to im ten prienik moc nepomohol
Nadja, včera
ako odpoveď na...
none
Prejavilo sa tak, že sa nikdy nestali ľuďmi v pravom slova zmysle.
era, včera
ako odpoveď na...
none
Dobre. "Principiálne tak, že ľudské telo je už dopredu vytvorené "zo strany zeme" tak, aby zodpovedalo ľudskej duši, teda aby ho ľudská duša, ktorá prichádza "zo strany neba" mohla kompletne preniknúť sama sebou a tým aby ho mohla využívať pre svoje ciele a úlohy."

ALE:

V roku 1661 chytili v liptovských horách asi deväťročného chlapca, ktorý žil medzi medveďmi, hrýzol, škriabal a urputne sa pri chytení bránil, takže lovcom trvalo dosť dlho, kým sa im podarilo zviazať ho a odviesť.

V roku 1767 sa lovci na územie Zvolenskej župy objavili medvedí brloh a v ňom nahé divé dievča. Vek mu odhadli na 18 rokov. Malo svalnatú postavu a veľmi hnedú pokožku. Muži ho odniesli do nemocnice v Krupine. Nebolo schopné ľudskej reči. Tento prípad opísal francúzsky fyzik a vedec J. A. Sigaud de Lafond v Slovníku prírodných divov z roku 1781.

V roku 1818 sa na zber lesných plodov vybrala matka s dvojročným dievčatkom. Dieťa položila na plachtu a vzdialila sa. Keď sa vrátila, dieťa už nenašla. Po 15 rokoch poľovníci zastrelili medvedicu a náhodou objavili pred rokmi stratené dievča. Nepoznalo ľudskú reč, nevedelo chodiť vzpriamene a jedávalo len surové mäso a rastlinnú potravu.

V roku 1844 v chotári obce Hybe pltníci spozorovali divú ľudskú bytosť v spoločnosti medveďa. O mieste stretnutia podali hlásenie obecnému predstavenstvu v Hybe, ktoré informovali aj o tom, že po rovni kráčala o dvoch, ale hore vrchom o štyroch. Horárom sa podarilo šelmu odohnať a divokú ženu odchytiť. Odhadovali jej okolo 20 rokov. Ujala sa jej jedna zo žien z obce. Vyumývala ju a obliekla do šiat. Ona však všetko zo seba postrhala, Vravieť nevedela. Privykali ju aj k práci, ale museli ju k tomu nútiť pod hrozbou trestu. Najradšej sedávala na podstienke a vyhrievala sa na slnku. Po pol druha roku ju vraj odviedli nevedno kam, alebo sama utiekla. Tento posledný prípad je zaznamenaný aj v kronike liptovskej obce Hybe či v Časopise Museálnej slovenskej spoločnosti.

Ďalší z podobných prípadov je známy z pohoria Žiar, kde v roku 1883 objavili v medveďom brlohu dospievajúce dievča. Po nájdení žilo dievča v Slovenskom Pravne. Udáva len, že dievča umrelo veľmi skoro, lebo „nebolo zvyklé ľudskej strave“.

V chotároch Spišskej Magury koncom 19. storočia viacero ľudí nahlásilo pozorovania medvedice, ktorá sa potulovala v lesoch s medvieďatami a asi trojročným dieťaťom.To sa však nepodarilo chytiť a o jeho ďalšom osude sa nič nevie. Časovo najnovšia, no neoverená a veľmi strohá správa hovorí o tom, že v rokoch prvej svetovej vojny vyrástlo medzi medveďmi na strednom Slovensku divé dievča.



Nad týmito prípadmi zo Slovenska vznikajú pochybností z dôvodu zimného spánku medveďov. Niekoľko mesiacov nič neprijímajú ani nevylučujú, ich organizmus žije len z energie uloženej v zásobách tuku. Ľudský organizmus by nízke teploty a nedostatok potravy nemal byť schopný vydržať. Ale existencia týchto prípadov svedčí o opaku. História hovorí, že hoci sú takéto prípady zriedkavé – stali sa. Bez ohľadu na to, že na mnohé otázky nepoznáme a ani nebudeme poznať odpovede.

Ako sa prejavilo preniknutie duše do tela týchto nikým nevychovávaných ľudí?
Nadja, včera
ako odpoveď na...
none
Nuž ale, buďte k sebe ľudkovia úprimní - netvrdíte si aj vy vo vašom vnútri v 90 percentách životných situácií:

"Viem, čo je dobré, viem, čo je špatné."

?
era, včera
ako odpoveď na...
none
"Vim co je dobrý
Vim co je špatný
Nevim jak to vim
Ale vim to, málo platný"

https://www.youtube.com/watch?v=NUcU9R-HtdI&t=87

Slogan refrénu od skupiny Kabát celkom dobre vystihuje, ako pôsobí to, čo nie je zmyslové, čo je jasne nadzmyslové, duchovné, morálne v človeku.

Niekedy, samozrejme, je to v človeku deformované tým, ako je jeho duša schopná tieto objektívne nadzmyslové reality prijímať a zvedomovať si ich. Ale princíp tým nie je nijako spochybnený.



era, 21.10.2024 12:46
xxx
veľkosť 49 393 B
vygenerované za 0.03918 s
vytvoril dzI/O 2015 - 2024
táto stránka musí používať koláčiky aby mohla fungovať...
zobrazená 0 x
všetky 30 899 x
ip 3.145.95.7
online používatelia (2)
nejaká reklama
zdieľaj
štatistiky
TOPlist TOPlist TOPlist

podpora

stránka má príjem jedine od dobrovoľných podporovateľov
prosím, podpor stvoriteľa
prevodom na účet:
SK41 1100 0000 0026 1872 7972
none
cez paypal:
cez viamo:
none
cez donater:
poslaním bitcoinov:
none